“По целия свят хората се плашат. Те искат да

...
  “По целия свят хората се плашат. Те искат да
Коментари Харесай

Гутериш: Имаме да се борим и с още една пандемия – дезинформацията

 
“По целия свят хората се плашат. Те желаят да знаят какво да вършат и къде и към кого да се извърнат за съвет ”, сподели Гутериш във видеосъобщение, съобщи БГНЕС.

„ Това е време за просвета и взаимност. И въпреки всичко световната „ дезинформация продължава да се популяризира. Вредните здравни препоръки и лекуването със змийско масло добиват гласност. Фалшивите вести са във въздуха, дивите теории на конспирацията заразяват интернет. Омразата става вирусна, жигосват се и се опорочават хора и групи. Светът в този момент би трябвало да се сплоти против тази болест “, акцентира той.

Гутериш благодари на публицистите за инспекцията на обстоятелствата, поради това, че слагат под въпрос съмнителни истории и изявления в обществените медии, и прикани обществените медийни компании да „ създадат повече, с цел да отстранен омразата и нездравословните изказвания за COVID-19 “.

“С обща готовност на здравия разсъдък и обстоятелства можем да победим COVID-19 – и да изградим по-здрав, по-справедлив и резистентен свят ”, сподели той.

До момента повече от 1,9 милиона души са били тествани позитивно за новия ковид, откогато той се появи в китайския град Ухан през декември, сочат данни на университета „ Джонс Хопкинс “. 122 000 са умряли от затруднения след заразяването и повече от 465 700 други са се възстановили, сочат данни на университета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР